Alles over Thanksgiving Day

Black Friday en Cyber Monday zijn beide een gevolg van Thanksgiving Day, een grote feestdag in Amerika en Canada dat al jarenlang een traditie is bij veel Amerikaanse en Canadese gezinnen. Thanksgiving Day wordt kortweg Thanksgiving genoemd en is in Amerika ieder jaar op de vierde donderdag van november. Dit jaar valt Thanksgiving dus op donderdag 22 november. Het draait tijdens Thanksgiving vooral om eten, en het eten bestaat dan ook traditiegetrouw uit kalkoen, aardappelpuree, zoete aardappels, sperziebonen en veenbessen. Als toetje wordt er vooral pecannotentaart of pompoentaart gegeten.

Wat is Thanksgiving Day?

Tijdens Thanksgiving wordt dank gezegd voor de oogst en allerlei andere goede dingen. Families komen bij elkaar en eten samen of brengen zelfs het hele weekend met elkaar door. Omdat Thanksgiving Day op donderdag valt, zijn veel werknemers op vrijdag vrij en is er dus een lang weekend beschikbaar om door te brengen met de hele familie. Er zijn dan ook heel veel familiereünies tijdens Thanksgiving in Amerika. Traditiegetrouw beginnen op de dagen erna, Black Friday en Cyber Monday, de kerstinkopen. Tijdens deze dagen zijn er hoge kortingen en heel veel voordeel bij bijna alle winkels.

Thanksgiving in Nederland

Hoewel we in Nederland geen Thanksgiving vieren, profiteren we wel van de aanbiedingen die gelden tijdens Black Friday en Cyber Monday. Ook in Nederland kunnen deze dagen gezien worden als de start voor het kerstseizoen, maar ook inkopen voor Sinterklaas kunnen tijdens Black Friday en Cyber Monday al gedaan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mis geen enkele BlackFriday Deal!

Meld je aan voor onze BlackFriday nieuwsbrief
AANMELDEN
Wij sturen maar een paar nieuwsbrieven, afmelden kan altijd!
close-link